لیست اختراعات اميررضا زرنوشه فراهاني
بنادر و ديوارهاي ساحلي شريانهاي حياتي صنعت حمل و نقل دريايي هر كشور هستند كه تجهيزات و تاسيسات بندرگاهي متنوعي بر پشت آنها مستقر ميباشند. ديوارهاي ساحلي به عنوان سازههاي حائل ژئوتكنيكي وظيفه تحمل فشار جانبي خاك را بر عهده دارند. كاهش فشارجانبي خاك وارده به اين ديوارها ميتواند سبب بهبود مكانيزم رفتاري شامل افزايش پايداري و كاهش جابجايي شود. بر اين اساس در سيستم ديوار ساحلي بلوكي مركب پيشنهادي با استفاده از رويكرد كوچكسازي گوهگسيختگي محتمل تشكيل شده در خاكريز و ميل مركز ثقل سيستم به سمت خاكريز، فشار جانبي خاك وارده بر ديوار كاهش مييابد. اين موضوع منجر به بهبود عملكرد ديوار در شرايط استاتيكي و ديناميكي ميگردد. اين سيستم متشكل از دو بخش اصلي مايل پشتي و قائم جلويي ميباشد. بخش مايل پشتي كه از جنس بلوك¬هاي بتني غير¬مسلح اصطكاكي است، عضو باربر اصلي سيستم جهت تحمل فشار جانبي خاكريز ميباشد. بخش قائم جلويي كه ميتواند از جنس ديوار بتني مسلح، شمع، سپري و ساير سيستم هاي نگهدارنده و يا تركيبي از آنها باشد، بصورت متصل به بخش مايل و يا جداي از آن اجرا ميگردد. بخش قائم صرفا سطح قائم مورد نياز براي پهلوگيري شناورها را تامين مي¬نمايد. نتايج مطالعات بهبود قابل ملاحظه عملكرد لرزهاي سيستم پيشنهادي را نسبت به ساير سيستمهاي رايج موجود نشان ميدهد.
سيستم كاهنده فشار جانبي ديوارهاي حائل با كيسههاي ماسه، كه متشكل از كيسههاي پر شده با مصالح خاكي است، با بهرهگيري از چيدمان كيسهها بر روي هم و با تمايل بهسمت خاكريز و متعاقباً مكانيزم كوچكسازي گوه گسيختگي، سيستمي اجرايي براي كاهش فشار جانبي وارد بر ديوار و بهبود عملكرد آن در شرايط استاتيكي و ديناميكي فراهم مينمايد. اختراع حاضر مربوط به صنعت راه و ساختمان و زمينه مهندسي عمران است.
ديوارهاي حائل بهعنوان اجزاي سازهاي با بارگذاري جانبي وظيفه تحمل بارهاي افقي ناشي از فشار جانبي خاك را بر عهده دارند. يكي از بنياديترين راهكارهاي موجود براي افزايش بهرهوري سازههاي حائل وزني بهلحاظ اقتصادي و عملكردي مجوفنمودن آنها است. در اختراع حاضر سعي شده است، يك سيستم وزني مجوف و منعطف بهلحاظ اجرايي، متشكل از اجزاء بتني قطعه قطعه كه بتوان از آن در شرايط شهري و ساحلي استفاده نمود، ارائه شود.
سازههاي حائل اسكلهها بهعنوان تسهيلات تخليه و بارگيري بنادر، وظيفه تأمين پايداري خود و تجهيزات و محمولههاي مستقر بر روي آنها و نيز سطح لازم براي پهلوگيري شناورها را بر عهده دارند. كاهش فشارجانبي خاك وارده به سازههاي حائل اسكله ميتواند ضمن بهبود مكانيزم رفتاري، سبب كاهش وزن مورد نياز براي تامين پايداري آنها شود. همچنين بهرهگيري از وزن مصالح خاكي مناسب در تأمين پايداري اسكله بهجاي مصالح سازهاي موجب افزايش كارآيي و صرفه اقتصادي سازه ميشود. بر اين اساس در سيستم پيشنهادي اسكله مجوف كاهنده فشار كه متشكل از بلوكهاي بتني مستطيلي مجوف چيده شده بر روي يكديگر با سطح تماس اصطكاكي است، با بهرهگيري از مكانيزم كاهش فشار جانبي در كنار مجوف ساختن قطعات و همچنين شيبدار كردن كف، در قالب يك سازه واحد، سيستمي بهينه براي احداث اسكلههاي با پايداري بالاتر بهويژه در مناطق لرزهخيز و با صرفه اقتصادي بيشتر كه بسياري از نقايص سيستمهاي پيشين را بر طرف مينمايد، ايجاد شده است.
موارد یافت شده: 4